Laser CO2

Laser CO2 Drobeta Turnu Severin Laserul CO2 fracționat ablativ și chirurgical Bison Medical FIRE-XEL, utilizat pentru tratamentul pielii, are un sistem integrat medical 3-în-1: laser CO2 fracționat ablativ, laser CO2 chirurgical și sistem avansat de analiză a pielii. Este folosit pentru tratamente anti-ageing, rejuvenare facială completă prin stimularea formării colagenului, tratamentul diferitelor cicatrici (post-acnee, intervenți chirurgicale, urme de arsură etc), uniformizarea tonurilor pielii, tratamente anti-rid, pistrui, dar și pentru anumite intervenții chirurgicale.

Laser CO2
     



     Laser CO2 – rejuvenarea pielii cu tehnologie de ultimă generație

     Cu ajutorul unui laser CO2, rejuvenarea facială se poate realiza simplu,eficient și rapid.Putem folosi laser CO2 atât în locul clasicelor metode chirurgicale (bisturiu, electrocauter) pentru anumite operații, cât și cu ajutorul unui scanner computerizat. În combinație cu scannerul se livrează energia laserului într-o formă fracționată pentru realizarea faimoasei proceduri de „skin resurfacing” (reîntinerirea pielii prin refacerea suprafeței acesteia – reducerea ridurilor, liniilor sau a pigmentației, retexturarea și revitalizarea pielii).
      Este recunoscut pentru vaporizarea țesuturilor moi și pentru deja amintita procedură de „skin resurfacing”.
Această tehnologie asigură o difuzie termică foarte mică, lăsând intact țesutul din jur. Astfel, se asigură o vindecare rapidă, efecte nedorite minime (cicatrici, discromii), inflamație și sângerare reduse și durere post-intervențională limitată.
 
     Modulul chirurgical are vaste aplicații în tratarea diverselor leziuni. Printre cel mai des întâlnite enumerăm: papiloame, fibroame, veruci, condiloame, angioame, keratoze, siringoame, xantelasme, anumite tipuri de alunițe și altele.
     Tehnica laser CO2 este, de asemenea, preferată la pacienții cu leziuni multiple sau cu întindere mare, situate în zone greu abordabile, la purtătorii de pacemaker (simulator cardiac) ori la cei la care este contraindicată anestezia.
     Modul fracțional împarte fascicolul laser principal în microfascicole punctiforme care penetrează adânc dermul și generează microleziuni profunde, ce vor fi înconjurate de țesut intact, țesut din care va începe procesul natural de refacere a tegumentului. Este unul dintre acele mijloace non-chirurgicale folosite in tratamentele de reintinerire a pielii.
     Laserul cu dioxid de carbon are o lungime lunga de unda, si poate fi utilizat in conditii de siguranta si pe tipurile de piele/tegumente mai inchise , cu ajustari corespunzatoare din setarile acestuia , potrivit fiecarui tip de piele sau tegument.
     Laserele fractionale cu dioxid de carbon exceleaza in tratarea ridurilor adanci , a modificarilor textulare cauzate de expunerea la soare, a ridurilor, a petelor, a cicatricilor datorate acneeii, si a cicartricilor traumatice sau chirurgicale. Acesta poate fi folosit pe pielea delicata a pleoapei si pe cea din jurul gurii. De asemenea este un tratament eficient in tratarea leziunilor provocate de soare dar si pentru excrescentele precanceroase, Keratoza actinica.
     Acest tip de laser poate fi folosit pentru imbunatatirea texturii pielii, tratarea ridurilor, si a petelor de pe gat, piept, brate si picioare, dar acest lucru trebuie facut doar de experti datorita faptului, ca riscul de complicatii, incluzand aparitia cicatricilor este mai mare in aceste zone.
    Practic, existența de zone tratate alternând cu zone netratate ale pielii va însemna o vindecare rapidă, iar efectul va fi renivelarea ridurilor fine, tonifierea pielii prin producție masivă de colagen, eliminarea leziunilor de pigmentare, a cicatricilor și a porilor dilatați.


     Care sunt beneficiile pentru procedura cu laser CO2?
•    rejuvenare completă a feței prin stimularea formării de colagen;
•    rejuvenrea pielii fotoîmbătrânite: riduri, modificări texturale, laxitate, pete maronii;
•    tratamentul feței dorsale a mâinilor îmbătrânite;
•    tratamentul cicatricilor: post-acneice, post-chirurgicale etc;
•    tratamentul vergeturilor;
•    tratament anti-rid: riduri periorale, periorbitale.
     
     Tratamentul cu laser CO2, o soluție eficientă pentru numeroase tipuri de leziuni cutanate
     Pielea conține un procent foarte ridicat de apă, de aproximativ 77%, ceea ce face ca tratamentul cu laser CO2 să fie ideal ca precizie, ablație și hemostază. Totodată, laserul CO2 este eficient în tratarea cicatricilor post-acnee și în rejuvenarea cutanată. 
     Cum funcționează laserul CO2?
     Principiul de funcționare al laserului CO2 constă în conversia energiei  în caldură. În funcție de temperatura atinsă în aria de tratat, energia termică poate determina coagularea, vaporizarea sau ablația (distrugerea, îndepărtarea) țesutului.

     Laserul cu dioxid de carbon acționează prin fototermoliză selectivă, practic ablația se realizează la nivelul țesutului-țintă, cu minim impact asupra țesutului înconjurător. Avantajul constă în faptul că laserul CO2 nu este pigment selectiv, așadar cu ajutorul acestuia pot fi tratate atât leziunile pigmentate, cât și cele nepigmentate. 
     Care sunt indicațiile de utilizare a laserului CO2 în dermatologie? 
     În prezent, laserul CO2 este utilizat pe scară largă în această specialitate medicală, atât pentru tratarea unei mari diversități de leziuni benigne cutanate, cât și în dermatologia estetică. 
     În mod uzual, tehnologia cu laser CO2 este recomandată în tratarea:  
•    Papiloamelor (acrochordoane); 
•    Condiloamelor acuminate;
•    Verucilor vulgare, plantare sau plane;
•    Keratozelor seboreice sau actinice;
•    Angioamelor;
•    Xantelasmelor (depozite de colesterol);
•    Fibroamelor moi;
•    Siringoamelor;
•    Nevilor dermali (alunițe);
•    Punctelor albe de grăsime (milia);
•    Molluscum contagiosum etc.
     Laserul CO2 fracționat se folosește în tratamentul:
•    cicatricilor (postacnee, postarsură, postchirurgie) 
•    vergeturi 
•    rejuvenare (riduri fine, fotoîmbătrânire, lentigo-uri solare) 
•    blefaroplastie laser (corecția laxității, ridurilor de la nivelul pleoapelor)

     Papiloamele sau acrochordoanele se pot îndepărta prin vaporizare laser CO2 sub anestezie locală, utilizând creme pe bază de lidocaină, sau injectabil (xilină 1%), în funcție de dimensiunea leziunii. Se aplică tracțiune pe leziune, astfel încât unda laser să țintească baza papilomului.


     Keratozele seboreice pot fi vaporizate selectiv, îndepărtând astfel în straturi controlate cornificarea acestui tip de leziune.



     Siringoamele și xantelasmele din jurul ochiului reprezintă alte tipuri de leziuni ce pot fi tratate cu ajutorul laserului CO2 sub anestezie locală, ca alternativă la metoda chirurgicală clasică. Tehnica vaporizării laser CO2 este minim invazivă și bine tolerată de organism, iar comparativ cu metoda clasică a intervenției chirurgicale are și avantajul unei recuperări rapide.

     Verucile sunt leziuni de tip viral  în dezvoltarea cărora sunt implicate diferite tulpini de papiloma virus. Structura verucilor este distinctă, cu hiperkeratoză la nivelul stratului cornos, îngroșarea stratului granulos și spinos și elongarea papilelor la nivelul joncțiunii dermoepidermice.
     Veruca este vascularizată si are origine virală, astfel că îndepărtarea chirurgicală poate determina reinfecția. Laserul CO2 s-a dovedit o alternativă eficientă în îndepărtarea acestui tip de leziuni prin vaporizarea regiunii centrale până la observarea arhitecturii tisulare normale. 
     Care sunt avantajele tratamentului cu laser CO2?
     Acestă metodă de tratament implică un timp de recuperare foarte scurt, cu minimă sângerare și inflamație si nevoie inconstantă de anestezie in funcție de tipul de leziune si dimensiunea acesteia. 
     Cine trebuie să apeleze la tratamentul cu laser CO2? 
     Acest tip de tratament este indicat tuturor pacienților, având numeroase beneficii față de procedura chirurgicală clasică, atât din punct de vedere al preciziei, cât și al caracterului său minim invaziv.
     De tehnica vaporizării laser CO2 pot beneficia și: 
•    pacienții purtători de pacemaker,
•    persoanele la care este contraindicată anestezia;
•    pacienții care prezintă leziuni multiple diseminate la nivel cutanat;
•    pacienții care necesită tratarea unor zone cu acces dificil (nas, ureche, periocular etc.).
     Există reacții adverse ale tratamentului cu laser CO2?
     Dacă nu se iau măsuri de precauție în ceea ce privește expunerea la ultraviolete, există riscul ca în urma tratamentului cu laser CO2 să se dezvolte o hiperpigmentare postinflamatorie. Astfel, este necesară o fotoprotecție strictă în urma laser-terapiei, atât fizică cât și chimică.
  
     Unde NU poate fi folosit acest tip de laser?
     Acest tip de laser nu se poate folosit in cazul rosetii, incluzand vasele de sange dilatate (telangectazii) sau in cazul petelor rosiiatice din zona gatului(Poikiloderma).
     Pentru o perioada temoporara, acesta ar putea sa faca aceste imperfectiuni sa arate mai rau, deoarece chiar tratamentul cu laser cauzeaza roseata la nivelul pielii. Pentru problemele de roseata a pielii si a venelor, un laser medical IPL (cu lumina intens pulsata) sau un laser cu lumina pulse dye, sunt eficiente.
     Asadar intrebarea care tip de laser sa il alegem este foarte importanta. Pasii in alegerea lui ca si client ii poti afla? Mai intai de toate gaseste un medic specialist cu experienta si cursuri absolvite in domeniul de lasere. 
      Pot sa am parte de o interventie cu laserul fractional cu dioxid de carbon in paralel cu alte interventii?
     Nu in aceeasi zi. Laserul fractional cu dioxid de carbon este compatibil pe termen lung cu Botoxul, Acidul Hialuronic si cu alte proceduri bazate pe tehnologia laser cum ar fi inderpartarea parului cu IPL sau pulse dye etc.
     Cat timp persista efectele de ‘’resurfacing” a tratamentului cu laserul fractional?
     Acest lucru depinde de felul in care iti protejezi pielea de efectele nocive ale soarelui si de ceilalti factori care cauzeaza imbatranirea , cum ar fi starea generala de sanatate, fumatul, fluctuatiile in greutate. Daca aplicati o crema cu protectie solara si purtati palarii, puteti sa pastrati efectele pozitive ale tratamentului cu laser fractional pe o perioada de mai multi ani.
     Cand voi vedea rezultatele?
     Trebuie sa aveti in vedere faptul ca tratamentul cu laserul fractional cu CO2 poate fi individualizat. Tratamentele pot fi mai profunde necesitand o perioada mai lunga de recuperare, si o perioada de repaus mai lunga, sau mai superficiale cu o perioada mai scurta de recuperare. Dar unii pacienti prefera sa faca doua tratamente care nu sunt atat de profunde pentru a evita o perioada de repaus mai mare. Veti putea vedea niste rezultate imediat, dar rezultatele finale sunt vizibile dupa 3-6 luni. Dupa aceea pielea dumneavoastra se va vindeca, dupa o durata de 13-14 zile, si dupa aceea, va mai fi inca o durata de 4-6 saptamani in care pielea dumneavoastra poate avea nuante rozalii. In timpul acestei perioade pielea dumneavostra va fi mai neteda si petele se vor diminua treptat. In momentul in care culoarea pielii revine la normal , veti vedea mai putine linii fine, mai putine pete, si mai multa stralucire.
     Cum sunt efectuate tratamentele cu laser fractional cu dioxid de carbon?
     Trebuie sa ajungeti cu o ora sau o ora jumatate inainte de tratament. Asistenta medicala va curata zona pielii destinata tratamentului, si sa aplice o crema anestezica. Dupa aceea va relaxati cititi, si ascultati muzica pana crema anestezica isi face efectul.
     Dupa jumatate de ora gelul anestezic va fi indepartat. Durata tratamentului dureaza aproximativ o ora pentru intreaga fata si da senzatia unor intepaturi de ace de gamalie. Un curent de aer rece si puternic este suflat in zona in care se efectueaza interventia pentru o senzatie de comfort. Senzatia de discomfort se extinde pe o scala de la bland spre moderat (2-4/10). Planificati-va in jur de o ora si jumate pentru a sta la cabinetul unde se efectueaza interventia.
     Majoritatea pacientilor conduc spre si de la cabinetul unde li se efectueaza interventia cu laser fractional cu CO2. Cabinetele medicale difera in folosirea unor narcotice blande sau a unei medicamentatii anti anxioase,dar folosirea acestora impiedica pacientii ca sa conduca dupa tratament.

 

     Sunt tratamentele la nivelul pleoapei sigure?
     Da, deoarece sunt folosite ‘’lentile de contact’’ speciale pentru laser pentru a proteja ochii. 
     Nu permiteti nimanui sa va faca tratamente la pleope fara acestea.Picaturile anestezice sunt inserate in ochi inainte de introducerea lentilelor ca si protectie. Un unguent protector aplicat pe partea de langa ochi captuseste echipamentul de protectie. Protectia (sau echipamentul de protectie) se camufleaza direct pe ochi si este foarte usor de indepartat la sfarsitul tratamentului. Chiar si pacientii care nu au purtat lentile de contact au avut o senzatie comfortabila.
     Tratamentul in zona ochiilor se face atat pe pleoapele inferioare cat si cele superioare. Este normal ( ca in toate zonele tratate cu cu laserul frational CO2) sa avem pielea inflamata si rosiatica timp de 2-4 zile dupa tratament. De asemenea trebuie sa evitati expunerea la soare pe durata tratamentului.Panificati-va in jur de 2 sau 3 saptamani pentru a fi ‘’gata de fotografiat’’.
     Cum voi arata arata dupa tratament si cat este perioada de recuperare?
     In primele ore dupa tratament veti simti un fel de arsura pe piele specifica unei arsuri solare. Pachete de gheata sunt folosite 5-10 minute imediat dupa tratament si de asemenea in primele 5-6 ore dupa tratament. Pielea dumneavoastra se va decoji in primele 2-7 zile, si va fi rozalie in primele 3-6 saptamani.Perioada de vindecare depinde de cat de profund a fost aplicat tratamentul. Dupa aproximativ o saptamana puteti sa folositi machiaj pentru a acoperi roseata de pe fata.In cazuri rare pot aparea vanatai sau umflaturi, care dispar in 2 saptamani.Lasati sa treaca 2 saptamani pentru nunti, reuniuni, poze de familie etc., doar pentru a fi in siguranta. Lasati sa treaca mai mult timp pentru zonele corporale cap, brate si picioare.
     Pot sa ma intorc la munca si la activitatile cotidiene?
     Nu, va trebuie sa va luati intreaga zi libera, pentru a aplica gheata si a avea grija de zona tratata. Pentru tratamentele cu laser CO2 fractional, aveti nevoie de un repaus de 3-5 zile. Pentru tratamentele mai profunde planificati-va 7-10 zile pentru vindecare inainte de a iesi in public.
     De cate tratamente voi avea nevoie?
     Tratamentul depinde de gradul de degradare solara a pielii, de adancimea ridurilor, si de marimea cicatricilor, si de cata perioada de repaus va puteti lua. Daca puteti (tolera)/ sa va luati doar 7 zile de perioada de repaus atunci aveti nevoie de 1-2 tratamente cu laserul fractional CO2.
     Ar putea exista anumite motive pentru a nu apela la tratamentul cu acest laser?
     Printre motivele care impiedica tratamentul cu laserul fractional ar fi folosirea medicamentelor care maresc fotosenzitivitatea, folosirea anticoagulantelor (unele sunt acceptate) folosirea medicamentului Accutane in ultimul an ( ultimile 6 luni) ,chimioterapia, antecedente cum ar fi vindecarea lenta a cicatricilor, antecedente cum ar disfunctii in coagularea sangelui si sarcina.
     Pot exista efecte secundare medicale sau cosmetice?
     Roseata. O culoare rozalie poate persista pe o perioada cuprinsa intre doua saptamani si doua luni dupa interventie.In cazuri foarte rare poate sa dureze pana la sase saptamani. Acest lucru este mai comun la pacientii a caror fata se inroseste mai repede, sau care prezinta vase de sange dilatate la nivelul fetei.
     Vindecarea ranii/plagii(superficiale), laserul fractional CO2 cauzeaza o rana superficiala la nivelul fetei care se vindeca in aproximativ 2-10 zile .Lezarea superficiala a straturilor exterioare ale pielii/epidermei poate sa cauzeze o inflamare moderata a pielii. Decojirea masiva a pielii este rara, dar exfolierea pielii este comuna. Din momentul in care suprafata pielii este vindecata aceasta poate sa fie sensibila la soare pentru aproximativ 4-6 saptamani
     Schimbarile pigmentare. Zona tratata se poate vindeca prin pigmentarea accentuata sau neaccentuata a pielii. Acest lucru se intampla rar, fiind prezente mai des la pielea cu pigment mai inchis si dupa 2-6 saptamani dupa tratament. Hiperpigmentatia de obicei se diminueaza progresiv intre trei si sase luni , desi in cazuri foarte rare schimbarile de pigmentatie pot fi permanente.
     Inflamarea excesiva.Imediat dupa interventia cu laserul, vor aparea suprafete inflamate la nivelul pielii. Aceasta este o situatie temporara,si va disparea in 3-10 zile.
Cicatrizarea. Exista o posibilitate mica de cicatrizare .Aceasta include cicatrici hipertrofice sau foarte rar cicatrici keloide(cheloide). Cicatricile keloide sunt zone de tesut fibros,la nivelul epidermei.Pentru a minimaliza posibilitatea cicatrizarii, este important sa indepliniti cu atentie instrutiuniile de dupa interventie.Este important sa semnalati medicul in cazul oricarei vindecari improrii. Nu scobiti suprafata!
     Expunerea ochiului. Exista un risc pentru expunerea ochiului la tratamentul cu laser. Este important sa va tineti ochii inchisi si protejati cu un dispozitiv special pe toata durata tratamentului.Atata timp cat fiecare pacient are o personalitate diferita, fiecare poate sa reactioneze diferit. De asemenea exista posibilitatea ca sa nu fiti pe deplin multumiti de rezultatele dorite.
Infectie. Infectii ocazionale pot aparea. Daca nu sunt tratate prompt pot cauza cicatrici. După primele 2 săptămâni de la tratament, noul strat de piele sănătoasă începe să se formeze. Durata totală de vindecare depinde de tehnica aleasă și de profunzimea tratamentului. La finalul acestei perioade, calitatea și textura pielii vor fi vizibil îmbunătățite, iar tenul va arăta mai tânăr și mai proaspăt.
     În cazul tratamentelor profunde cu laser CO2 fracțional, rezultatele sunt de lungă durată, constatându-se o îmbunătățire în timp a rezultatelor – chiar și la 2 ani de la tratamentul inițial. Procedurile superficiale vor trebui repetate pentru menținerea aspectului. Laserul CO2 fracționat este folosit pentru îmbunătățirea aspectului estetic al pielii, poate trata riduri fine, foto îmbătrânire (îmbătrânirea prematură cauzată de expunerea la UV), pete pigmentate, piele neomogenă, cicatrici (postacnee, postarsură, postchirurgie) la nivelul feței, gâtului, decolteului și mâinilor.
     Cicatricile post acnee sunt îmbunătățite semnificativ după o cură de tratament laser CO2. Sunt situații în care este indicat un protocol complex, ce include terapie laser vascular, atunci când sunt asociate leziuni reziduale cu eritem (roșeață), peelinguri, microneedling, sau alte terapii injectabile minim-invazive (mezoterapie, injectare acid hialuronic).
      De obicei, sunt necesare 3-4 ședințe la interval de 4 săptămâni pentru rezultate optime, în timpul consultației inițiale cu medicul dermatolog acesta va stabili în funcție de problema tratată și severitatea ei protocolul de tratament.


     In centrul nostru ai acces la o gama variata de tratamente special concepute pentru tine !
     Elixir Beauty Clinic ofera pacientilor sai servicii de dermatologie si estetica medicala pentru rezultate sigure,eficiente si de durata!
     Ne gasiti pe I.C Bratianu, Nr.3 (zona stomatologiei) in Drobeta Turnu Severin.

 

Preturi

durata - pret/minut
Excizie laser CO2 în leziunile tegumentare (angioame, angiocheratoame, condiloame, keratoze seboreice si actinice, lentigine), leziuni multiple
400 lei
Excizie laser co2 nev dermic (alunita)
400 lei
Excizie laser CO2 siringoame, papiloame
180 lei
Excizie laser CO2 siringoame, papiloame
60 lei
Ablatia rinofimei cu laser CO2
3000 lei
Ablatia vermillonului cu laser CO2
1200 lei
Tratament xantelasma laser CO2
400 lei
Laser Co2 fractional - Facial
1200 lei
Laser Co2 fractional - Facial (periocular, peribucal)
600 lei
Laser Co2 fractional - Gat
600 lei
Laser Co2 fractional - Decolteu
600 lei
Laser Co2 fractional - Fata + Gat
1600 lei
Laser Co2 fractional - Fata + Gat+ decolteu
1900 lei
Laser fractional CO2 ultrapulsat Fata (cicatrici acnee, pete, pigmentare)
1200 lei
Laser fractional CO2 ultrapulsat Fata (cicatrici acnee, pete, pigmentare)
1600 lei
Laser fractional CO2 ultrapulsat Mâini, gât, decolteu
700 lei
Laser fractional CO2 ultrapulsat Cicatrici, vergeturi (pret spot)
20 lei
Laser fractional CO2 ultrapulsat Fata + gat
2000 lei