Injectari cu botox Drobeta Turnu Severin - Elixir Beauty Clinic
Ce este Botox și la ce se folosește toxina botulinica?
Toxina botulinica (Botox) este o neurotoxină de natură proteică, fiind o exotoxină de origine bacteriană, care acționează la nivel neuronal, prin blocarea impulsurilor transmise prin nervi de la creier la mușchi. Toxina botulinica este produsă de Clostridium botulinumcare în trecut era deosebit de periculoasă prin intoxicații alimentare. In prezent este folosită în diluții mari în medicină ca medicament relaxant muscular.
În ce constau tratamentele cu toxină botulinică, așa numitele injecții botox?
Botoxul este un tratament injectabil care duce la relaxare musculară. Atunci când este corect utilizat, prin injectarea lui de către specialiști, tratamentul duce la un rezultat cu un aspect natural și o față relaxată. Tratamentul este utilizat pentru a trata ridurile frunții, din jurul ochilor și a expresiilor faciale nedorite (încrâncenare, mânie, tristețe), asimetriei faciale și a multor altor probleme estetice. Botox este denumirea generică dată diverselor tratamente cu proteină purificată produsă de bacteria “Clostridium Botulinum” care au fost utilizate cu succes în medicina estetică de la începutul anilor ’90. Botoxul acționează ca un neuro-modulator, adică o substanță care modulează transmiterea de impulsuri nervoase către mușchi. Proteina din botox acționează pentru a reduce temporar activitatea musculară, împiedicând terminațiile nervoase ca să stimuleze fibrele musculare.
Botox este în prezent tratamentul cosmetic cautat în lume pentru o serie de probleme estetice frecvent întâlnite. Substanța activă este aprobată în peste 78 de țări și are un istoric bun în tratamente conform a peste 400 de studii medicale.
Botoxul este administrat prin injecții în mușchii feței pentru a-i ajuta ca să se relaxeze. Tratamentele sunt folosite pentru îmbunătățirea aspectului ridurilor adânci, precum ar fi cele dintre sprâncene și a liniilor de expresie. De asemenea, injecțiile cu botox pot fi folosite pentru a trata transpirația excesivă, migrenele severe, asimetria facială, precum și multe alte afecțiuni.
Persoanele pentru care se recomandă injecțiile botox sunt pacienții care au:
- riduri în partea superioară a feței, în zona frunții și a ochilor;
- riduri superficiale ale feței.
- așteptări realiste legate de rezultatele ce pot fi obținute în urma procedurii;
- starea dvs. generală de sănătate să fie bună.
Zonele complete de injectare a toxinei botulinice sunt:
- ridurile de pe frunte (crestăturile de pe frunte)
- glabelă (glabela este zona dintre sprâncene)
- sprâncene (pentru tratarea sprâncenelor căzute)
- bunny lines (”liniile de iepuraș” ce se formează în partea superioară a nasului)
- laba gâștei (ridurile din colțul exterior al ochilor)
- liniile buzelor
- gât și linia mandibulară
- bărbie
- scrâșnitul dinților - Bruxism este denumirea științifică pentru ”scrâșnitul dinților”.
În afară de tratamentul ridurilor, se mai pot folosii injecții cu botox si pentru :
1. Transpirația excesivă
Transpirația excesivă sau hiperhidroza se poate trata în mod eficient cu ajutorul injecțiilor cu toxina botulinică Botox . În urma tratamentului, efectele neplăcute ale transpirației excesive vor fi mult ameliorate. În timp ce transpirația este o modalitate naturală a corpului de a regla temperatura dvs. corporală, transpirația excesivă are un efect negativ asupra confortului personal și poate fi o cauză de stres major în situații sociale. Pentru persoanele care suferă de transpirație excesivă, toate ariile vieții pot ca să fie negativ afectate: de la alegerea carierei, a activităților recreative și chiar a relațiilor. Transpiratul excesiv afectează negativ starea de confort psihic și imaginea de sine. Se estimează ca aproximativ 3% din populație suferă de o transpirație excesivă, deci milioane de oameni din întreaga lume suferă de această problemă.
Pacienții care suferă de transpirație excesivă (hiperhidroza):
- își schimbă frecvent hainele;
- folosesc materiale absorbante și antitranspirante sub haine;
- evită anumite tipuri de materiale, culori si croiuri.
Care sunt tipuri de hiperhidroză (transpirație excesivă)? Există două tipuri principale de hiperhidroză și este important de înțeles diferența dintre ele.
Hiperhidroza localizată (primară): este caracterizată prin localizarea ei în zone cum ar fi: mâinile, tălpile, subraț, față sau cap. Această formă nu este cauzată de o altă problemă medicală sau din cauza medicamentației administrate. Acest tip de hiperhidroză nu apare de obicei în timpul somnului și se manifestă egal la ambele mâini, tălpi etc.
Suferiți de hiperhidroză localizată (primară) dacă:
- transpirați la fel pe ambele parți ale corpului;
- transpirația vă afectează desfășurarea normală a activităților zilnice;
- suferiți de cel puțin de un episod de hiperhidroză anual;
- aveți un istoric familial de hiperhidroză;
- transpirația excesivă este oprită în timpul somnului.
Botoxul este utilizat în special pentru tratarea primului tip de hiperhidroză.
În ce consta tratamentul cu injecții botox pentru tratarea hiperhidrozei?
Tratamentul injectabil duce la blocarea secreției chimice care activează glandele sudoripare. Prin blocarea mesagerului chimic, tratamentul cu injecții botox dezactivează transpirația excesivă din zona injectată. Tratamentul nu împiedică însă capacitatea corpului de a-și regla propria temperatură.
Un tratament tipic constă în administrarea de aproximativ 50 de unități botox/parte corporală. Se va folosi un ac foarte subțire pentru a injecta cantități mici de substanță subcutanat în zonele cu transpirație excesivă. Este important ca ulterior tratamentului să se reevalueze zona tratată în caz că anumite glande sudoripare nu au fost injectate într-o primă fază. Injecțiile din zona axilară (subraț) nu sunt de obicei dureroase, însă în cazul administrării lor în palme sau tălpi, se va apela la un anestezic local și la dispozitivul de anestezie locală prin răcire.
2. Tratarea migrenelor cu injecții botox
Până recent, persoanele care sufereau de migrene severe aveau puține tratamente la dispoziție. Medicația, deși oferea o anumită ameliorare, nu împiedica însă reapariția migrenelor cronice.
Pacienții care suferă de migrene cronice se confrunta cu:
- migrene frecvente: 15 sau chiar mai multe pe lună;
- fiecare migrenă durează în medie cel puțin 4 ore;
- cel puțin jumătate dintre durerile de cap sunt legate de migrene.
3. Corectarea ne-chirurgicală a liniei maxilarului cu injecții botox
Pentru pacienții care suferă de o linie a maxilarului puternic definită, injecțiile cu botox pot constitui un tratament viabil.
Pacienții care au un mușchi masticator puternic dezvoltat sunt adesea caracterizați de un maxilar cu un aspect pătrat. Este o problemă care poate fi moștenită genetic sau poate ca să apară din cauza încleștării excesive a dinților în timpul nopții. Pacienții care au o linie prea pronunțată a maxilarului pot beneficia de aceste injecții și să evite astfel o procedură de corecție chirurgicală mult mai dureroasă și costisitoare. Pentru cele mai bune rezultate se recomandă o serie de tratamente de 3 – 5 ori pentru a duce la o micșorare a mușchilor fălcilor. Atrofia de cel puțin 12 luni este necesară pentru ca o scădere în volum a mușchilor maxilarului să fie vizibilă și pentru a obține conturul facial dorit.
Cât durează efectele toxinei botulinice?
După injectarea cu botox, efectele estetice durează între 3 și 6 luni. Variața depinde de mai mulți factori precum vârsta, gravitatea problemei și genetica fiecărui pacient.
Clinica de Dermatologie si Chirurgie Plastica-Estetica,Elixir Beauty Clinic in Drobeta Turnu Severin si lucreaza cu produsele : Vistabel si Dysport.
In centrul nostru ai acces la o gama variata de tratamente special concepute pentru tine !
Elixir Beauty Clinic ofera pacientilor sai servicii de dermatologie si estetica medicala pentru rezultate sigure,eficiente si de durata!
Ne gasiti pe I.C Bratianu, Nr.3 (zona stomatologiei) in Drobeta Turnu Severin.