Leziuni Pigmentare

Tratarea leziunileor pigmentare | Drobeta Turnu Severin. Leziunile pigmentaresunt o afectiune des intalnita in randul pacientilor, indiferent de varsta, de fototipul pielii sau de sex. Fie ca sunt semne de nastere sau o consecinta directa a imbatranirii tenului, fie ca sunt pistrui, lentigo-uri sau efelide – datorita avansului tehnologic, acum aveti posibilitatea indepartarii lor non-invaziv si definitiv.

     Leziuni Pigmentare


 
       Tratarea eficienta a leziunilor pigmentare prin echipamente laser premium
        Leziunile pigmentare sunt o afectiune des intalnita in randul pacientilor, indiferent de varsta, de fototipul pielii sau de sex. Fie ca sunt semne de nastere sau o consecinta directa a imbatranirii tenului, fie ca sunt pistrui, lentigo-uri sau efelide – datorita avansului tehnologic, acum aveti posibilitatea indepartarii lor non-invaziv si definitiv. Echipamentele medical-estetice din portofoliul nostru au la baza tehnologii laser ultra-performante care permit eliminarea cu usurinta a unei game largi de leziuni pigmentare, de pe orice zona a corpului, fara efecte secundare si cu un grad marit de confort.Atingerea unor rezultate excelente, intr-un numar minim de sedinte faciliteaza un feedback pozitiv , dar si posibilitatea recuperarii investitiei in timp record.
 
     Ce sunt leziunile pigmentare si factorii care duc la aparitia lor?
     Din punct de vedere medical, leziunile pigmentare sunt cauzate de cresterea localizata sau generalizata a pigmentului melanic (melanina fiind principalul factor responsabil de culoarea pielii). Practic, in urma unor factori etiologici (genetici, hormonali sau factori externi), are loc o deteriorare a melanocitelor (elementele care sintetizeaza pigmentii), ce isi maresc volumul si determina o coloratie neuniforma (hiperpigmentatie sau discromie), la nivelul pielii. Exista o gama larga de factori care conduc la aparitia petelor pigmentare. Acestea pot avea o cauza interna: factorii genetici, modificarile hormonale (o sarcina, afectiuni ale glandei tiroide, ale ovarelor, menopauza), fotosensibilitatea, afectiuni inflamatorii locale (pete post-inflamatorii, infectii) sau sistemice (precum boala Adisson – functionarea anormala a glandelor suprarenale, hemocromatoza) sau, de cele mai multe ori, inaintarea in varsta. 
     Printre factorii declansatori externi putem enumera, in primul rand, expunerea excesiva la radiatiile ultraviolete, dar si tratamentul indelungat cu anumite medicamente (antibiotice, contraceptive orale, antiepileptice, imunosupresoare etc.) sau utilizarea unor produse cosmetice fotosensibilizante.

      Leziunile pigmentare se clasifica in 4 categorii:
       - Pistrui (efelidele):
Pete foarte mici (1-2mm) ce au o culoare galben-bruna si sunt localizate asimetric pe zone precum: fata, umerii, antebratele sau bratele. Cauzele aparitiei lor sunt expunerea in exces la soare sau genetice – dar care se pot accentua odata cu inaintarea in varsta sau daca pacientul se expune indelungat la soare;
      - Lentiginele (lentigo simplex sau lentigo solar):
Pigmente maculare de dimensiune mica (5-20 mm), dar cu un contur bine delimitat, care pot aparea atat in randul copiilor, cat si al adultilor si care se accentueaza la expunerea indelungata la soare;
     - Hiperpigmentari post-inflamatorii:
Petele ce apar ca o consecinta directa a diferitelor afectiuni de la nivelul pielii precum acnee, dermatita severa, arsuri, efectuarea unor proceduri chimice sau mecanice;
     - Melasma:

     Afectiune ce apare doar pe zonele fotoexpuse, in special la nivelul fetei, sub forma unei coloratii simetrice, brun-maronie; aceasta este confundata adesea cu cloasma gravidica – o pigmentare tot la nivelul tenului, in randul persoanelor insarcinate, ca o consecinta directa a dezechilibrelor hormonale, ce poate persista pentru o scurta perioada si dupa nastere.
     Cele 4 tipuri enumerate mai sus sunt leziuni benigne, care pot fi adesea confundate, din cauza culorii inchise, cu nevii pigmentari sau melanomul malign – afectiuni ce necesita un tratament dedicat si complex. De aceea, inainte de inceperea oricarui astfel de protocol, este esential ca pacientii dumneavoastra sa beneficieze de o anamneza completa – pentru o diagnosticare corecta si determinarea unui tratament optim. 
     Elixir Medical Clinic asigura eliminarea leziunilor vasculare printr-un sistem autorizat de FDA si anume PLATFORMA STELLAR M22 cu capatul STELLAR IPL
     Platforma S𝐭𝐞𝐥𝐥𝐚𝐫 𝐌𝟐𝟐™ de la Lᴜᴍᴇɴɪs este un sistem avansat și inteligent autorizat de FDA, cu 3 tehnologii bazate pe lumină, ce pot trata peste 30 de afecțiuni ale pielii, de la linii și riduri, la pete de vârstă și pistrui, venele picioarelor, capilarele rupte, leziuni vasculare, rozacee și acnee. De asemenea, oferă atât îndepărtarea cicatricilor, a părului, cât și a tatuajelor.
➡𝑺𝒕𝒆𝒍𝒍𝒂𝒓 𝑰𝑷𝑳, un aplicator versatil pentru tratarea afecțiunilor pielii și pentru îndepărtarea părului, tratamentul acneei, rozaceei, leziunilor pigmentare și vasculare.
➡𝑴𝒖𝒍𝒕𝒊-𝑺𝒑𝒐𝒕 𝑵𝒅: 𝒀𝑨𝑮 cu tehnologie Multiple Sequential Pulse (𝑴𝑺𝑷™), este tratamentul precis al leziunilor vasculare și venelor picioarelor, pe toate tipurile de piele.
➡𝑸-𝑺𝒘𝒊𝒕𝒄𝒉𝒆𝒅 𝑵𝒅: 𝒀𝑨𝑮 pentru tonifierea pielii prin tratarea leziunilor pigmentare și îndepărtarea tatuajelor întunecate.

     Capul IPL are 9 filtre și 3 ghiduri optice care pot fi înlocuite rapid în câteva secunde ce asigura tratamentul a peste 20 de afectiuni ale epidermei și epilare definitive. Răcitorul incorporat in contact cu aria de tratament oferă un confort sporit pacientului iar tehnologia Optimal Pulse (OPT) controlează forma și durata impulsului emis si pulsul secvențial multiplu (MSP ) ofera un tratament mai sigur utilizând răcirea zonei de tratate între impulsurile IPL emise.
Leziunile vasculare care apar pe piele provoacă o mulțime de probleme estetice. Acestea sunt destul de dificil de ascuns cu produse cosmetice, iar procesul de tratament poate dura mult timp. Prin metode medicamentoase sunt eliminate nu leziunile vasculare, ci procesele care duc la apariția lor. În consecință, perioada de eliminare a acestor boli ale pielii poate dura destul de mult.
     Pentru eliminarea rapidă și confortabilă a leziunilor vasculare și a altor boli de piele se folosește o procedură specială cu ajutorul aparatului Laser Lumenis Stellar M22.
     Dispozitivul multimodal Laser Lumenis M22 permite efectuarea procedurilor necesare fără durere și în cel mai scurt timp posibil. De exemplu, eliminarea leziunilor vasculare inestetice va necesita de la 1 până la 4 proceduri, fiecare dintre acestea durând cel mult o jumătate de oră.


     Tratamentul leziunilor pigmentare (pistruii sau petele maronii de la nivelul fetei sau corpului)
     Pistruii, lentigiile (petele batranetii) denumite medical leziuni pigmentare sunt modificari pigmentare ale pielii prin expunerea indelungata la soare sau radiatiile ultraviolete artificiale (sau mai este posibil sa apara in urma altor factori din mediul inconjurator). O alta cauza mai poate fi si dezechilibrul hormonal, precum malasma sau cloasma. Acestea este o afectiune care se manifesta la nivelul fetei prin pete maronii sau pete mai inchise la culoare. Este foarte importanta protectia solara in cazul melasmei.

 
 
     Avantajele tratamentului cu laser: 
  •  Înainte de începerea terapiei , vei fi consultat de medicul dermatolog, care va stabili protocolul de tratament. 
  •  Tratamentul este realizat de un medic specialist.
  •  Tratamentul este potrivit pentru toate tipurile de piele, nu are efecte adverse.
  •  Rezultate vizibile dupa prima sedinta
  •  Minim descomfort
  •  Rezultate de lunga durata

      Rezultatele pot varia de la o persoana la alta, in functie de varsta, sex, rata metabolica bazala, istoricul familial, stilul de viata si activitatea fizica. Toate tratamentele efectuate cu laserul pentru leziuni pigmentare sunt efectuate de un medic instruit si sunt personalizate conform cerintelor individuale pentru a oferi rezultatele dorite.
     Elixir Beauty Clinic va poate oferii tratamente complete pentru leziuni pigmentare cu ajutorul laserelor medicale de la Lᴜᴍᴇɴɪs Platforma S𝐭𝐞𝐥𝐥𝐚𝐫 𝐌𝟐𝟐™ cu Capul IPL . Petele pigmentare sunt greu de inlaturat si necesita un tratament special pentru a se garanta rezultatele optime. Tocmai de aceea, la Elixir Beauty Clinic va punem la dispozitie o echipa de medici specialisti si aparatura moderna, pentru a ne asigura ca tratamentul pe care il primiti este la un standard premium.

 

     Ce sunt leziunile pigmentare si de ce apar?
________________________________________
     Leziunile pigmentare sunt pete inchise la culoare la nivelul pielii, formate din acumulari de melanina (un pigment ce ofera culoare pielii). Inainte de a trata leziunile pigmentare, este foarte important a se face distinctie intre acestea si nevi/melanoame, pentru care exista alte abordari de tratament. Astfel, numai medicul dermatolog va poate oferi diagnosticul corect si va propune apoi cel mai potrivit tratament.

     Leziunile pigmentare pot aparea datorita unei largi game de factori interni si externi. Cel mai semnificativ factor extern este expunerea indelungata la radiatii ultraviolete, care stimuleaza productia de melanina. In unele cazuri, cu precadere in cele de expunere indelungata si fara protectie adecvata, pot aparea hiperpigmentari ale tegumentului, care se permanentizeaza apoi sub forma leziunilor pigmentare. 
 
 
 

 
     Etapele tratamentului leziunilor pigmentare cu Capul IPL de la LUMINIS M22
     Pentru a se obtine rezultate optime in tratarea leziunilor pigmentare, se urmeaza o serie de pasi prestabiliti pentru a asigura conditii maxime de siguranta si de reusita a tratamentului.

     Pasul 1: Pregatirea zonei de tratament prin curatare si dezinfectare.
     Pasul 2: Pregatirea echipamentului laser pentru procedura. Medicul dermatolog va seta echipamentul la parametrii optimi in functie de specificul tratamentului si pacientului.
     Pasul 3: Se efectueaza tratamentul laser, folosind un aplicator special. Important: pe tot parcursul tratamentului, atat medicul cat si pacientul trebuie sa poarte ochelari speciali de protectie. 
     Pasul 4: Dupa finalizarea tratamentului, se va aplica pe zona de tratament o crema speciala cu factor de protectie.

     La ce sa ma astept dupa tratamentul laser al leziunilor pigmentare?
     Dupa tratament, pielea va avea nevoie de un timp de refacere si recuperare pana cand se va obtine rezultatul final. Imediat dupa tratament, si in urmatoarele 2-3 saptamani, zona de tratament poate suferi o serie de transformari, inainte de regenerarea completa. Aceste simptome sunt normale si nu ar trebui sa genereze ingrijorare. In functie de specificul dumneavoastra, medicul nostru dermatolog va poate recomanda anumite terapii pentru a usura perioada de tranzitie.
     Intre 2-24 ore dupa tratament: Poate aparea o senzatie usoara de arsura in zona de tratament, similara cu cea pe care o resimtim dupa o arsura solara usoara. 
     Intre 24-48 de ore dupa tratament: Leziunile pigmentare tratate cu laser pot capata un aspect neregulat si se pot inchide la culoare. In marea majoritate a cazurilor, aceste simptome sunt normale dupa tratamentul laser. 
     Intre 10-21 zile dupa tratament: Desi initial se va inchide la culoare (capatand chiar nuante de maro sau negru), acesta este un semn ca tratamentul a fost eficient. Astfel, se pot forma apoi mici cruste, care vor cadea in perioada mentionata de timp, pe masura de tesutul nou se depigmenteaza si capata o culoare normala.
     Dupa 21 de zile: Zona de tratament capata o culoare normala, leziunile pigmentare fiind dramatic reduse*. 

 
 
     In centrul nostru ai acces la o gama variata de tratamente special concepute pentru tine !
     Elixir Beauty Clinic ofera pacientilor sai servicii de dermatologie si estetica medicala pentru rezultate sigure,eficiente si de durata!
     Ne gasiti pe I.C Bratianu, Nr.3 (zona stomatologiei) in Drobeta Turnu Severin.

Preturi

durata - pret/minut
Decolteu
420 lei
Torace anterior
480 lei
Obraji
350 lei
Nas
200 lei
Gat
450 lei
Maini
450 lei
Umeri/ spate superior
600 lei
Antebrate
500 lei
Brate
400 lei
Antebrate + Brate
750 lei
Gambe
450 lei
Aplicare crema anestezica
50 lei