Masaj de relaxare

Masaj de relaxare, anticelulitic sau terapeutic Drobeta Turnu Severin | Elixir Beauty Clinic      Cui i se adresează masajul de relaxare? Masajul de relaxare este potrivit pentru toate persoanele care vor să se relaxeze și să aibă parte de o stare de bine. El este indicat și pentru cei care care fac multă mișcare, care suferă de afecțiuni de natură fizică sau persoanelor care suferă de stres sau tulburări emoționale/psihice. Masajul de relaxare este recomandat și femeilor însărcinate. Poate avea rol terapeutic, în cazul durerilor sau ale picioarelor umflate, dar și rol cosmetic, pentru că previne vergeturile. 

 Masaj Relaxare
 
 
       
 Ajuta la eliberarea de endorfine si serotonina, avand astfel un puternic impact la nivel psihologic. 
     Pentru rezultate ideale, acest masaj se efectueaza intr-o ambianta placuta, utilizand uleiuri aromate si muzica linistitoare. Durata masajului de relaxare este de aproximativ 50 min. 
 
     Beneficiile masajului de relaxare : 
     • relaxeaza musculatura 
     • stimuleaza circulatia 
     • elimina stresul si oboseala 
     • atenueaza contracturile musculare
     • mentine elasticitatea pielii 
     • pastreaza mobilitatea articulatiilor
     • elimina insomnia
     • normalizeaza activitatea creierului 
     • stimuleaza sistemul imunita Indicaţii terapeutice ale masajului: 
     Datorita efectelor sale curative asupra pacientilor, acesta poate fi recomandat in foarte multe afectiuni asa ca vom enumera mai jos doar cateva, in care masajul are un rol foarte important: 
      • hemiparezele, paraparezele, tetraparezele, sau parezele cauzate de traumatisme cu sectiune pe un nerv;
      • lumbago acut, lombosciaticile, herniile de disc, nevralgiile sau torticolisul;
      • recuperarea post-traumatica in fracturi, inainte de scoaterea aparatului gipsat (masajul regiunilor periferice pentru a nu se produce o atrofie musculară) si mai ales recuperarea dupa scoaterea aparatului gipsat; 
     • artroze – coxartrozele pentru recuperare post protezare de sold, gonartroza, sau recuperarea ca urmare a protezarii de genunchi, osteoporozele; 
     • periartrita scapulo-humerala, spondilozele (cervicala, dorsal sau lombara), scoliozele, lordozele, epicondilitele, tendinitele; 
     • reumatisme articulare şi abarticulare, spondilitele, artropatiile, poliartrite reumatoide 
 

Contraindicatiile masajului: 
     1. Contraindicatii locale temporare: 
     • Leziunile tegumentare – plagi recente sau deschise 
     • Afectiunile dermatologice (dermatite, foliculite, eczeme, micoze etc.) 
     • Traumatisme acute 
     • Contuzii 
     • Arsuri recente prin agenti termici, fizici sau chimici 
     • Eritem solar 
     • Infectii localizate la nivel tegumentar de natura microbiana 
     • Rupturi musculare 
     • Hematoame musculare 
     • Artrite localizate acute sau trenante 
     • Osteomielite vesnic supurante 
     2. Contraindicatii locale definitive: 
     • In caz de nevi si pete pigmentare, hemalioane si zone hiperpigmentate constitutional 
     • Varice voluminoase neoperate si ulcer varicos 
     • Tromboze venoase localizate 
     • Flebite si tromboflebitele 

     Contraindicatii generale permanente: 
     • cancerele 
     • boli cu manifestare tegumentara (psoriazisul) 
     • boli civice grave (psihozele sau psihopatiile) 

     Ce înseamnă masaj cu beţe de bambus? 

     Masajul cu beţe de bambus este un tip de masaj corporal, care implică manipularea ţesutului,atât cu ajutorul beţelor speciale de bambus – rulare rapidă şi energică pe suprafaţa pielii, cât şi prin mişcări manuale care ajută la eliberarea tensiunilor şi îmbunătăţesc circulaţia. Beţele de bambus folosite în masaj reprezintă practic porţiuni din tulpina plantei, tăiate şi şlefuite astfel încât să fie netede şi potrivite pentru efectuarea terapiei. 
     Bambusul se utilizează de mii de ani în procedurile de relaxare şi în cele terapeutice, în structura acestuia regăsindu-se o substanţă – silica (aceeaşi cu cea din corpul uman) – bogată în minerale, calciu şi magneziu, care susţine frumuseţea şi aspectul suplu, ferm şi tonifiat al pielii. Rulate pe zonele care necesită remodelare – picioare, coapse, fese, abdomen, talie etc, beţele de bambus favorizează un drenaj limfatic instrumental, eliminând atât toxinele din organism, cât şi surplusul de apă responsabil cu volumul mărit al membrelor şi cu aspectul denivelat al pielii. 

 

 


    
     Efecte masaj de relaxare 
    
     Efectele circulatorii se evidenţiază la nivelurile capilar, venos şi limfatic. De exemplu, manevrele de efleuraj sprijină, stimulează circulaţia venoasă de întoarcere, cea superficială, uşurând astfel munca inimii. Asociind la această manevră blândă unele manevre mai puternice, cum sunt presiunile, se acţionează şi asupra circulaţiei venoase de întoarcere profundă, cu efect folosit în patologia venoasă. În ceea ce priveşte circulaţia limfatică, anumite proceduri (ex. – efleurajul mai energic, alunecări profunde pe membre, fricţiunile) activează circulaţia limfei în sens centripet, combătând astfel staza limfatică. De reţinut că anumite proceduri de masaj (efleuraj, fricţiuni, etc) induc, local, o secreţie histamină şi acetilcolină care vor produce o vasodilataţie periferică, locală (hiperemia pielii), ceea ce exprimă o activare circulatorie cu consecinţe metabolice la care intervin şi alte mecanisme (nervoase, hormonale, etc). 

     Efectele musculare
     Efectele musculare rezultate ca urmare a aplicării anumitor manevre de masaj (frământatul, tapotamentul, etc.) pe cale mecanică (directă) şi reflexă (indirectă) şi care activează circulaţia din muşchi, stimulează creşterea agenţilor nutritivi şi în acelaşi timp favorizează eliminarea unor cataboliţi nocivi, în special la sportivi (acid lactic, peroxizi lipidici, etc). De asemenea, se stimulează elasticitatea şi forţa de contracţie a fibrelor musculare. Manevrele uşoare (efleurajul) au efecte liniştitoare, decontractante asupra muşchilor, mai ales când masajul foloseşte unele unguente relaxante (crema relaxantă Decontractil, etc) 

     Efectele metabolice
     Efectele metabolice sunt urmarea unor proceduri stimulative (baterea sau tapotamentul, vibraţiile energice, etc) care activează metabolismul astfel: mobilizează grăsimile din stratul celular subcutanat, contribuind la arderea acestora şi scăderea ţesutului subcutanat în exces. Prin activarea circulaţiei locale se induce un aport crescut de oxigen, fosfaţi, glucoză, trigliceride, acizi graşi liberi şi alţi nutrienţi, în special la nivel muscular, contribuind astfel la creşterea eficienţei mecanice, mai ales la nivel muscular. Tot prin efecte metabolice şi într-o mai mică măsură prin stimularea secreţiei sudorale (ca urmare a deschiderii porilor glandelor sudoripare), masajul favorizează eliminarea unor cataboliţi de uzură, nocivi pentru organism (acid lactic, uree, creatinină, acid uric, peroxizi lipidici, etc.). 

     Efecte reflexe 
     Multă vreme s-a acordat atenţie efectelor mecanice ale masajului şi mult mai târziu a fost pusă în evidenţă acţiunea reflexă a masajului, a unor proceduri (ex. efleurajul, vibraţiile fine) care excită receptorii pielii şi în acest fel informează anumiţi centri nervoşi, care la rândul lor declanşează reacţii de răspuns la nivelul unor organe şi ţesuturi. 
 

     
      Masaj anticelulitic – celulita, ce este, tipuri, beneficii, efecte 
      Celulita poate apărea atât în cazul persoanelor slabe cât și în cazul persoanelor cu exces ponderal. Orice persoană poate avea celulită, indiferent de vârstă și sex.Existența celulitei se caracterizează prin acumularea locală de grăsime ceea ce, într-o primă fază, dă pielii un aspect de “coajă de portocală”. În stadiile avansate de celulită denivelările pielii devin din ce în ce mai vizibile, grăsimile acumulându-se în cantități mari sub formă de noduli. Există situații în care apariția excesului ponderal și a celulitei este favorizată: gurmanzi, sedentari, cei care au un comportament alimentar incorect, etc. Persoanele de sex feminin sunt mai predispuse la celulită față de persoanele de sex masculin. Se consideră că celulita afectează aproximativ 85% dintre femei, datorită structurii diferite a țesutului subcutanat. Pentru a înțelege celulita trebuie să înțelegem structura dermului. Pielea are mai multe straturi.În unul dintre straturile profunde se formează o rețea de fibre (colagen) ca o “plasă” în ochiurile căreia se “prind” celulele grase. Dacă structura colagenului nu are o calitate optimă, rețeaua formată va avea ochiuri neuniforme iar adipocitele vor da aspectul de celulită. Structura colagenului este influențată genetic, de vascularizația locală, de echilibrul hormonal sau de stilul nostru de viață. 

 
     Noțiuni de anatomie a pielii 
     Pielea este un înveliş membranos, conjunctivo-epitelialo-grăsos ce acoperă întreaga suprafaţă a corpului şi se continuă cu semimucoasele şi mucoasele cavităţilor natural. 
     Structura pielii 

 
1.    Epidermul: stratul cel mai superficial, reprezintă 4-5% din grosimea pielii, are rol de protecţie, este format din fibre de colagen şi keratină. 
2.    Dermul reprezintă 15 – 20% din grosimea pielii, este sediul sintezei de fibre de colagen, elastină şi reticulină. 
3.    Hipodermul este ţesutul grăsos al pielii, reprezintă 75-80% din grosimea pielii, are rol termoizolant, de protecţie mecanică, reprezintă rezervorul principal de energie al organismului. 

 
     Stadiile celulitei 
 
 

     Modalitatea practică de a evidenția celulita este reprezentată de testul pliului cutanat și constă în prinderea între police și index a pliul ui cutanat și aplicarea concomitentă a unei presiuni moderate. Astfel se va evidenția aspectul de ”coajă de portocală” caracteristic celulitei, caz în care testul pliului cutanat este pozitiv; dacă nu apar semnele de celulită testul este negativ. 

     Celulita are 4 stadii de dezvoltare ale celulitei: 
•    Stadiul 1: Celulita poate fi evidențiată doar prin testul pliului cutanat, care este pozitiv. 
•    Stadiul 2: Aspectul de ”coajă de portocală” se evidențiază cu ochiul liber (subiectul în ortostatism) și dispare în decubit ventral. 
•    Stadiul 3: Aspectul de ”coajă de portocală” nu dispare dacă subiectul este în decubit ventral. 
•    Stadiul 4: Cuprinde zone de celulită de stadiul 3 întrepătrunse cu zone de depuneri profunde de grăsime și edeme masive. Celulita de stadiul 1 dispare în proporție de 100% într-un număr minim de ședințe și de obicei nu necesită combinarea mai multor terapii. Celulita de stadiul 2 necesită un număr mai mare de ședințe de tratament. Stadiile 3 și 4 de celulită necesită și mai mult efort terapeutic și de cele mai multe ori se obține doar o regresie a gradului celulitei, nu dispariția totală. 



 

 
     In centrul nostru ai acces la o gama variata de tratamente special concepute pentru tine !
     Elixir Beauty Clinic ofera pacientilor sai servicii de dermatologie si estetica medicala pentru rezultate sigure,eficiente si de durata!
     Ne gasiti pe I.C Bratianu, Nr.3 (zona stomatologiei) in Drobeta Turnu Severin.

Preturi

durata - pret/minut
Masaj Anticelulitic / Bambus 1 sedinta
100 lei
Masaj Anticelulitic / Bambus 5 sedinte
90 lei
Masaj Anticelulitic / Bambus 10 sedinte
80 lei
Masaj Relaxare 1 sedinta
100 lei
Masaj Relaxare 5 sedinte
90 lei
Masaj Relaxare 10 sedinte
80 lei
Masaj Terapeutic 1 sedinta
100 lei
Masaj Terapeutic 5 sedinte
90 lei
Masaj Terapeutic 10 sedinte
80 lei