Peeling Chimic Drobeta Turnu Severin - Elixir Beauty Clinic
Ce este peelingul chimic?
Procedura de peeling chimic este un tratament de întinerire a tenului care presupune exfolierea stratului superficial al pielii. La nivelul epidermul se folosește o substanță chimică pentru îndepărtarea celulelor moarte și stimularea regenerării celulare. Peelingul chimic se efectueaza de medicii dermatologi si urmareste corectarea unor probleme de la nivelul pielii. Presupune aplicarea unor substante chimice la nivelul zonei afectate, efectul fiind exfolierea, indepartarea celulelor moarte si stimularea procesului natural de regenerare al pielii. In functie de problemele pe care le prezinta fiecare pacient, medicul va decide tipul de peeling necesar rezolvarii problemei – riduri fine, cicatrici post-acnee, deshidratarea pielii provocate de soare si fumat, hiperpigmentare etc.
Este important de știut că o procedură de peeling chimic nu este același lucru cu gomajul sau folosirea unei creme exfoliante. Pentru metoda de peeling chimic medical sunt relevante o serie de criterii care o deosebesc de simplele proceduri cosmetice. O parte importanta din ele sunt compoziţia chimică a substanţei utilizate, penetrabilitatea ei în piele şi intensitatea reacţiei locale imediate şi pe termen lung asupra pielii. Procedura medicală, de fapt o arsură intenţionată, are un grad de risc, de suferinţă şi de scoatere din mediul social bine controlate.
Prin această metodă sunt tratate diverse aspecte cutanate date de îmbătrânire, cum ar fi prezenţa ridurilor fine şi a keratozelor. Totodată, modificări de culoare ale pielii ca melasma, unele forme de cicatrici de acnee ori pori prea dilataţi.
Care sunt beneficiile peelingului chimic?
Peelingul chimic poate oferi urmatoarele beneficii:
- Estomparea ridurilor fine de expresie din jurul ochilor si din jurul gurii
- Corectarea procesului de imbatranire prematura cauzata de factori genetici sau de expunerea excesiva la soare
- Corectarea imperfectiunilor si a cicatricilor determinate de acnee
- Diminuarea si eliminarea petelor pigmentare
- Stimularea procesului natural de refacere a pielii
Datorită spectrului larg de acţiune şi a efectelor scontate, este importantă alegerea perioadei în care se programează această intervenţie:
Cate tipuri de peeling exista?
In functie de tipul de ten, medicul stabileste tratamentul necesar si, mai ales, tipul de peeling potrivit fiecarui pacient in parte, dupa cum urmeaza:
- Peeling superficial, care îndepărtează doar stratul cornos al pielii, cojirea este fină şi discretă şi se produce în 5-7 zile. Este indicat celor cu piele sensibila, fiind un tip blând de peeling, realizat în majoritatea cazurilor cu acizii diluaţi, alphahidroxici. Această variantă dă rezultate în tratarea liniilor fine, a petelor de pigment, a cicatricilor cauzate de acnee şi a pielii uscate. Soluţia chimică aplicată pe faţă interacţionează cu straturile epidermei, eliminând componentele sale deteriorate prin decojire. Prin procesul de vindecare declanşat se formează un nou strat de piele şi se stimulează producerea de colagen şi elastină la nivelul dermei.
- Peeling mediu, care atinge partea profundă a epidermului, până la joncţiunea cu dermul, şi obţine rezultate vizibile în doar 6 zile de cojire. Pentru semne mai profunde, precum cicatricile lăsate de acnee şi petele cafenii, se apelează la acizi proveniţi din fructe, care contribuie la o descuamare semnificativă a pielii, ce duce la reânoirea aceasteia în timp de 6 zile. După efectuarea procedurii există o senzaţie de fierbinţeală, motiv pentru care este indicat să nu se părăsească domiciliul timp de 48 de ore. Rezultatele se menţin pe o perioadă de un an, după care poate fi reluat tratamentul.
- Peeling profund, care penetrează până în dermul superficial şi produce o cojire violentă şi rapidă. Este însoţită de multe ori de un aspect de piele macerată care necesită o îngrijire atentă de specialitate pentru o perioadă mai lungă. În situaţia urmelor accentuate, precum cicatrici, riduri şi leziuni în profunzime este nevoie de o regenerare integrală. Metoda peeling-ului profund pătrunde în straturile profunde ale pielii, de aceea trebuie realizată exclusiv în săli chirurgicale, cu anestezie locală. Perioada de refacere implică minim 10 zile de convalescenţă, timp în care este necesară purtarea unui bandaj pe faţă. Efectele acestei proceduri sunt similare unui lifting facial nechirurgical, datorită repozitionarii noului ţesut dermal.
In functie de afectiunile tenului (acnee sau cicatrici ) este nevoie de mai mult de doua sedinte de peeling, la un interval de pauza de 1-2 saptamani.
Pentru rejuvenare faciala (o combinatie de proceduri cosmetice folosite pentru readucerea trasaturilor faciale la o forma initiala, intinerita), daca tenul este matur si cu riduri, sunt necesare, de asemenea, de doua sedinte de peeling. Dupa efectuarea procedurii, sunt necesare 1-2 zile de stat in casa.
Cand se recomanda peelingul chimic?
Deoarece peelingul chimic reprezinta o procedura medicala cu exfoliere usoara - medie a pielii, in urma acestui procedeu pielea ramane sensibila si nu se recomanda expunerea la soare. Din acest motiv medicii specifica evitarea peelingurilor chimice pe timpul verii sau chiar pe timpul iernii in perioadele cu ninsori, atunci cand zapada reflecta razele UV.
O procedură de peeling chimic este tratamentul preferat în sezonul de toamnă-iarnă. Procedura se bazează pe îndepărtarea straturilor superficiale ale pielii cu scopul stimulării regenerării cutanate.
Cine poate să își facă această procedură?
Orice dorește o procedură de peeling chimic, o poate realiza cu ajutorul medicului specialist dermatolog. Orice tip de ten poate fi tratat prin această procedură, însă în funcție de problemele și gravitatea lor, medicul va indica tipul de peeling recomandat.
Peelingul chimic trebuie făcut doar de medici dermatologi antrenaţi în această procedură. Cunoscând bine reacţia cutanată şi leziunile care pot fi tratate, sau dimpotrivă leziunile care constituie o contraindicaţie şi un risc pentru o vindecare corectă, ei pot decide ce fel de peeling este necesar şi cum poate fi îngrijită o suprafaţă cutanată prea reactivă.
Efectele unui peeling chimic
În urma unui peeling chimic, dispar petele şi tenul se luminează, culoarea se uniformizează, porii se micşorează, ridurile fine se şterg. La un peeling profund, se produce şi o contracţie a colagenului. Toate acestea, cu ajutorul unui specialist cu experienţă în citirea semnelor pe care pielea le exprimă.
Pot rămâne linii atrofice pe zonele unde cojirea a fost prea profundă sau prea rapidă. În alte cazuri, pot să apară pete hipercolorate deoarece inflamaţia a fost prelungită şi necontrolată. Pot, de asemenea, să apară cicatrici noi pe suprafaţa cutanată.
Îngrijirea după efectuarea procedurii trebuie să fie foarte riguroasă. Dacă persoana care apelează la peeling chimic are de gând să stea la soare sau la solar în viitorul imediat, atunci mai bine renunţă de la început la tratament. Pielea este un organ viu şi reactiv şi răspunde de multe ori incontrolabil la agresiunea luminii. De aceea, procedura de peeling chimic este recomandată în sezonul rece.
De la ce vârstă este indicat peelingul chimic?
Dacă discutăm despre tratarea acneei, folosirea peeling-ului chimic poate să înceapă chiar de la vârsta de 18 ani şi chiar şi mai devreme, în jurul vârstei de 17 ani (intervenţia se realizează cu acordul părinţilor). Dacă discutăm despre peeling-ul chimic ca modalitate de întreţinere şi eliminare a ridurilor fine este indicat să se opteze pentru această intervenţie începând cu vârsta de 30 de ani.
Contraindicaţii peeling chimic
Nu este recomandat peeling-ul chimic în caz de: alergii specifice la substanţele chimice folosite, alergii specifice la anestezic, deoarece peelingul profund se realizează sub anestezie,insuficienta renala/hepatică, boli sistemice decompensate, sarcină.
Clinica de dermatologie Elixir Beauty Clinic din Drobeta Turnu Severin lucreaza cu produsele : Mesoestetic. Peeling-urile chimice sunt efectuate doar de catre un medic primar in dermatologie. La noi gasiti peeling-uri chimice pentru : acnee, pete pigmentare, ridurilor fine, luminozitate, hidratare, pori dilatati, cicatrici.
In centrul nostru ai acces la o gama variata de tratamente special concepute pentru tine !
Elixir Beauty Clinic ofera pacientilor sai servicii de dermatologie si estetica medicala pentru rezultate sigure,eficiente si de durata!
Ne gasiti pe I.C Bratianu, Nr.3 (zona stomatologiei) in Drobeta Turnu Severin.